2016. december 15., csütörtök

Delfin naplója 2 - Vradut-Kredat-Tridum

Az Ündürüxi űrhajó legénységének alábbi feljegyzése 2016. november 28-án született, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

Rátkai Kornél illusztrációja


Bolygó koordinátái: TM-120˚ CSZ-3˚ TM-36˚
Név: Vradut-Kredat-Tridum

Karakter: vattacukor
Élővilág: van

Napló (Alex jegyzete, mert Delfint megharapta egy tatu, és most fáj a keze, nem tud írni):
A csodalilákra érdemes hallgatni, mert kúl helyeket ismernek. Úgy kezdődött, hogy megmutattak egy klassz járgányt, ami egyszemélyes, rá kell állni, mint egy rollerre, de fel tud mászni bármin, még a liánokon is. Elég spéci kapaszkodói vannak, hasonlót se láttunk a csodalilák kütyüi között, és elmesélték, hogy a Vradut-Kradat-Tridum nevű bolygóról származik. Naná, hogy azonnal meg akartuk látogatni!

(Delfin azt mondta, fogjam rövidre, és csak a bolygó legfontosabb jellemzőit jegyezzem fel, pontokba szedve.)

1. A bolygó egy térbeli háló, és távolról úgy néz ki, mint egy nagy vattacukor. Általában rózsaszín, de kozmikus sugárzás hatására néha változtatja a színét és az alakját. Elég szép, de Delfin szerint ez haszontalan információ. Szerintem meg nem.
2. A hálót alkotó szálak kristályosak és csillognak, tehát a bolygó közelről is szép.
3. Nagyon kicsi a gravitáció. Csak úgy lehet landolni a szálakon, ha az űrhajó valahogy rákapaszkodik. Szerencsére a  csodalilák felszerelték az Ündürüxit landolókarmokkal.
4. A bolygón krutcibériusz-talygetoszevő lények laknak, Palka szerint csodarózsaszínek, szerintem meg krutcik. A szálakon olyan járgányokkal közlekednek, mint amilyet a csodalilák mutattak nekünk, a szálak között meg kis ballonokkal utaznak. Elég cuki városaik vannak.
5. A bolygó kristályai finomak. Mármint ízletesek. Úgy éreztem magam, mint az űrbázis konyhájában, mert a kristályok pont olyanok, mint a színes kapszulák. Csak letörsz egyet, és hopp, egy rántotthús ízű kristály. A másik meg valami zöldség, talán krumpli, vagy csicsóka.
6. A krutcik nem valami nagyétkűek. Mint kiderült, alig egy nap alatt egy város éves élelmiszerkészletét faltuk fel kíváncsiságból, és ezt nem nézték jó szemmel. Természeti csapásnak neveztek bennünket! Nem győztünk bocsánatot kérni, és gyorsan elhagytuk a bolygót. Remélem, azért a csodalilákkal még cimbik maradnak.

Értékelés (1-5-ig):
(Milyen marhaság ez? Na jó, ha az ízét kell értékelni, akkor 5, ha azt, hogy nem maradhattunk tovább, akkor 2, ebből kijön egy jó 3-as átlag, tehát): 3

(Nekem akkor is a kedvencem... Nyami.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése