2017. július 13., csütörtök

Delfin naplója 5 - Még mindig a Szappanbubi-naprendszer

Az Ündürüxi legénysége tovább folytatja útját a különleges naprendszerben. Delfin jegyzete 2017. április 14-én, Pannonhalmán készült.

Berényi Rebeka illusztrációja


Amikor elhagytuk a Szappatiszt, elhatároztuk, hogy visszatérünk a Tatamamára. Nem szerettünk volna több kellemetlen élményt gyűjteni, no meg trutyit az űrhajóra. Ám ahogy készültünk elhagyni a naprendszert, Palka különös képződményt vett észre a hologramon. Mivel övé a felfedezés érdeme, átadom neki a billentyűzetet, jegyezze le ő életünk egyik legfurcsább élményét.

Bolygó koordinátái: TM-49˚ CSZ-83˚
Név: Ikereki

Karakter: ikerbolygó
Élővilág: van

Napló (Palka jegyzete, Delfin vázlatpontjai alapján):

Hogyan vettük észre a bolygót?
Pont úgy, ahogy a négylevelű lóherét a háromlevelűek között. A sok egyforma gömbforma között feltűnt, hogy ennél a bolygónál valami más. Mintha összeforrt volna két égitest.

A bolygó külső jellemzői
Úúúúú, ez elképesztően izgalmas, mert itt egy kettős bolygóról van szó, amelyek egy közös pont körül keringenek, és az egész rendszer együtt kering a nap körül. Mindkét bolygót teljesen tenger borítja. A forgásnak van egy olyan fázisa, amikor a két bolygó olyan közel kerül egymáshoz, hogy a tengerek, mint egy ezüst híd, összeérnek. Szerencsénk volt, mert mi pont akkor értünk a bolygók közelébe, amikor a híd kialakult. Amúgy talán fel sem figyeltünk volna a bolygókra.

Van-e élet a bolygón?
Naná, a legkülönlegesebb élőlények, akiket valaha láttunk, eáadásul barátságosak. Legalábbis velünk. Ahogy közeledtünk, rögtön mellénk szegődött egy idegenvezető, aki elmesélte nekünk a Ikereki bolygó sajátos civilizációját.
(Delfin azt mondta, fogjam rövidre. Úgyhogy én nem mesélek olyan bőven, mint ő, csak vázlatosan írom.)
Nos, mindkét bolygó üreges, ahogy ezt a Szappanbubi-naprendszerben megszokhattuk. A szárazföld a bolygó belsejében van, az élőlények az óceáni talapzaton élnek. A belső földrészeket a vastag gázréteg követi, azt pedig a bolygó belső magja világítja meg. Ugyanúgy vannak szárazföldek, szigetek, hegyek, mint a Földön, csak éppen másfelé görbül a horizont, a vulkánokból pedig tengervíz lövell a belső ég felé. És ez mindkét bolygón így van.
Ezekben a belső világokban összetett élővilág alakult ki: vannak növények, állatok, és értelmes, emberszerű lények. Olyan sima és kerek mindenük, mintha valaki lecsiszolta volna az embereket. És ami a legérdekesebb: az egyik bolygón él minden, ami nőnemű, a másikon minden, ami hímnemű. Állatból is, emberből is.

Berényi Rebeka illusztrációja

Amikor a két bolygó között összeér a híd, akkor óriási ünnepet rendeznek. Buborékszerű tengeralattjárókon közelítenek egymáshoz, a híd felénél találkoznak, és egy nagy bulihajón fesztiváloznak hetekig. Itt mindenki szerelmes lesz és összeházasodik, az állatok pedig a vízben találkoznak, és őrült párzásba kezdenek. (Bocsi, tényleg.) Aztán egy idő után veszekedni kezdenek, előbb csak szelíden, aztán egyre vadabbul, és a végén háború lesz belőle, egészen addig, míg a híd szét nem válik, és mindenki menekül, amerre tud. Ilyenkor a fiúk túszul ejtik a náluk maradt lányokat, és fordítva, a lányok meg a fiúkat. Mire újra körbefordul a bolygó, addigra megbánják, hogy összevesztek, és újra a kibékülős fesztiválra készülnek. Aminek persze első része az ünnepélyes túszcsere, meg végre találkozhatnak a családok. Furi, nem? Bár simán el tudom képzelni, végül is Apa meg Anya is valahogy így működnek...

Értékelés (1-5-ig): 5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése