2012. szeptember 30., vasárnap

Szeptemberben



Ha ősz lehetnék, szeptemberben nem csak pirosra, barnára, meg sárgára festeném a faleveleket, hanem kékre, lilára, meg rózsaszínűre is, hogy a gyerekek még tarkább képeket tudjanak ragasztgatni belőlük kartonpapírra.
Ha eső lehetnék, szeptemberben annyit esnék, hogy az ablakig érjen a víz, de ne hömpölyögjön nagyon, és ne sodorja el az autókat meg a háztetőt, hogy a gyerekek úgy érezzék, még mindig a Balatonon nyaralnak.

Ha iskola lehetnék, szeptemberben összeszorítanám minden ajtóm és ablakom, épp úgy, mint én a számat, amikor tökfőzelékkel akarnak megetetni, hogy a gyerekek ne tudjanak bejönni a termekbe tanulni, hanem csak az udvaron fogócskázhassanak meg kidobósozzanak.

Ha madár lehetnék, akkor szeptemberben odaülnék az iskola ablakába, szépen fütyörésznék, és a gyerekek szívébe visszatérne a nyár, nekem meg szállingózna egy kis tudás a picike fejembe.

Ha az anyukám meg az apukám lehetnék, szeptemberben, mielőtt kezdődik az iskola, visszaforgatnám az összes órát és az összes naptárat, és lopnék még egy hétnyi időt, amit csak együtt töltenénk, bújkálva, mint az igazi tolvajok, és ez lenne a mi nagy, közös titkunk.

Az őszi kollázst itt találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése