2016. december 18., vasárnap

Mesekönyvek 2016-ban

Az a megtiszteltetés ért, hogy idén két mesekönyvbe is írhattam mesét. Két egészen különleges, a szívemnek kedves könyvről van szó.


Az első a Cerkabella Könyvkiadónál jelent meg, és már elérhető a boltokban. A címe: Dzsungeldzsem, és pont olyan színes és izgalmas belülről, ahogy a címe alapján ígérkezik. Ki ne emlékezne a Mosó Masa mosodája és a Gőgös Gúnár Gedeon mókás rajzaira, szövegeire, és a sok piros betűre benne, ami nyelvtani kérdésekre hívta fel a figyelmet! Hasonlót kínál a Dzsungeldzsem, de a meséket és verseket kortárs költők, írók alkották. A rajzok viccesek és kedvesek, Kismarty-Lechner Zita készítette őket. Az én feladatom a Gy és Ú betűk voltak. Egészen bizalmas viszonyba kerültem velük, mire megszületett az Útvesztő és a György lovag című mese.

A második mesekönyv a Luther Kiadónál készülődik, A második legjobb történet a címe. A karácsonyi történet szereplőinek másik, néha korban, időben, helyszínt tekintve is egészen más meséit mondja el. Szerepelni fognak benne a betlehemi istálló állatai, pásztorai, a karácsonyi csillag. Én az egyik napkeleti bölcs, Gáspár történetét meséltem el, aki egy egyiptomi kisfiú képében, egy strandon találja meg a karácsonyi csillagot. A könyvet Holló Anna illusztrálja, akivel már nagyon régen szerettem volna együtt dolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése