2015. december 20., vasárnap

Boldog születésnapot, Vili!

Pannonhalmi Apátsági Múzeum, 2015. december 12.
Idegen égitestről érkező radioaktív cickányok megszállása
(Emlékeztetőül: a plakát itt látható)



15.00 ZULU
Az Apátsági Múzeumba érkezik Vili és a felszabadító csapat.

15.15 ZULU
Tényfeltárás (a jegyzőkönyv, azaz a történet elejének olvasása ajánlott a továbbiak megértéséhez)

15.17 ZULU
Megkezdődik a stratégia kidolgozása

16.00 ZULU
Megszületik a történet. Íme:
Segítség! A Földet megszállták a radioaktív cickányok! Miután tönkretették a saját bolygójukat, titkos csatornákon beszivárogtak a Földre. Csakhogy a Földet egy náluk sokkal nagyobb és agresszívebb faj, az ember uralja. Évszázados, kemény munkával veszélyes stratégiát dolgoztak ki, és most jött el az idő, hogy neki is lássanak a megvalósításnak. Elrabolnak egy tudóst, és az ő segítségével megalkotják BOXot, a bioorganikus dobozrobotot, aki majd igába hajtja az emberiséget. A munka közben a tudós folyamatosan ki van téve az űrcickányok sugárzásának, és a hatására macskává változik. Gyanús lesz neki a dolog, kicsit kutakodik itt-ott, és rájön, mire akarják használni a cickányok a robotot. Ezért ellopja a robotot, és Nagyi padlásán rejti el. Kóbormacskának adja ki magát, és Nagyi befogadja, mert Nagyi jószívű.
Ekkor jön a képbe Vili, aki megtalálja a padláson a robotot. Izgalmasnak találja a kalandot, és belevág, hogy teljesítse a robot kijelzőjén megjelenő utasításokat. Nem tudja, hogy az üzeneteket tulajdonképpen a macska írja, és az a célja, hogy a robotot szövetségesnek neveljék. Vilinek a karácsonyi szünetben mindenféle jó tetteket kell végrehajtania, hogy a robot növekedjen. Erre nagy szükség van, mert a cickányok közben szimatot fogtak és közelednek, és egyre több galibát okoznak, például zombivá változtatnak embereket.
Ahogy telik az idő, nő és erősödik a robot, szaporodnak a zombik, a cickányok gyűrűje szorul. A padláson van egy óriási hangszóró. Amikor a cickányok rátalálnak Viliékre, ezen a hangszórón keresztül adják a tudtára, hogy a robot az övék, és itt a végső leszámolás órája.
A nagy csatára a havas mezőn kerül sor. Előkerül az ellenség rettegett vezére, a radioaktív óriáscickány, akivel BOX megküzd életre-halálra. BOX legyőzi az vezért. Amikor teste holtan hanyatlik a hóba, az űrcickányok közönséges cickánnyá változnak.
Más furcsaság is történik. Az óriáscickány halálakor egszűnik a sugárzás, és a macska is visszaváltozik emberré. Vili és Nagyi legnagyobb meglepetésére Juci cica nem más, mint Vili eltűnt nagyapja.
BOX elvégezte a küldetését, ő is átváltozik valamilyen háztartási géppé, de nem tudtuk eldönteni, mosógép, hűtőgép, vagy jármű legyen belőle.
Talán jármű, mert akkor ezt a remek történetet folytatni is lehet.

16.05 ZULU
A bioorganikus robot műszaki rekonstrukciója (magyarul robotkészítés Kőszeghy Csillával)

Robotok és robotkészítő mérnökök
Vili, Marci, és a radioaktív cickányok cincogását kihangosító kézikészülék

Nem lehet elmenni a mellett a tény mellett szótlanul, hogy tegnap volt Vili születésnapja. Így robotostul, macskástul és űrcickányostul ordítjuk hangosan:

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, VILI!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése