Könyvajánlók


Mészöly Ágnes
Slutty az űrből

Pagony, 2018

Sluttynak, az űrlénynek nincs feje. Kalandja viszont annál több! A könyvajánló a Pagony Kiadó oldalán olvasható.

 
Alexandra Salmela
Zsiráfmama és más agyament történetek
Scolar, 2016

Nagyon furcsa és nagyon agyament könyv, zsiráffal. Könyvajánló a Scolar Kiadó blogján.

Mandl Péter
Kiskobold és a szőrös idegen
Cerkabella, 2015

Ennak a könyvnek egy szőrös és pöttyös farkinca van a hátlapján. Arról, hogy mi van a belsejében, a Két Egér könyvesbolt honlapján írok.


Thórdís Gísladóttír
Randalín és Mundi
Pongrác Kiadó, 2015

Ha Bruninak lenne kedvenc könyve, akkor biztosan ez lenne az. Bővebben a Két Egér honlapján.


Dániel András
Mit keresett Jakab az ágy alatt? (és hogyan került oda)
Pagony, 2014.

A mérhetetlen fantáziáról, egy tehervonatnyi kétes létezésű lényről és egy porcicás univerzumról, itt.Thé Tjong-Khing
Hová tűnt a torta?
Digitanart Stúdió, 2014

Egy jól nevelt könyvet az ember megszerez, hazavisz, megszagol (ez kihagyhatatlan!), átlapoz, még egy kicsit hagyja, hogy felcsigázza a várakozás, aztán végre kinyitja. A Hová tűnt a torta? című könyv nem valami jól nevelt. Ismerkedésünket úgy kezdte, hogy megszökött. No de hová tűnt a könyv? A Két Egér oldalán kiderül.Lackfi János - Ijjas Tamás:
A világ legrövidebb meséi
Móra Könyvkiadó, 2014.

Szippantson magába, vigyen el egy másik világba, legyen benne kaland és izgalom, sárkány meg királyfi, és rengeteg csoda. Vagy csak szóljon rólad meg rólam meg a világról, csak varázsoljon el, ki a hétköznapokból. Ezt várod a mesétől? Hát egy nagy fityiszt! Ettől a mesekönyvtől semmi ilyet nem kapsz. Hogy mégis mit kapsz? Az Író Cimborák oldalán elmesélem.

Vincent Cuvellier - Ronan Badel:
Emil denevért szeretne; Emil láthatatlan
Naphegy Könyvkiadó, 2014

Fonák helyzet, ha az ember olvasónaplót ír egy viccről. Illetve kettőről. Na jó, rímekbe van szedve, és gyerekeknek szól, szupercool illusztrációkkal, de azért a vicc az vicc, amin nevetni ér, de egy olvasónaplóban elmesélni, miről szól, már nem ér. Márpedig itt az van, hogy olvasónaplónak lennie kell.

A következő két Emil könyvről itt található egy blogbejegyzés.


Mészöly Ágnes:
Hófehér karácsony
Cerkabella Könyvkiadó, 2013.

Olvasói levél Mészöly Áginak a mesekönyvről, olvasónapló helyett - ide kattintva olvasható.Finy Petra:
Szívmadár
Vivandra Könyvek, 2013

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy álomország, ahol a szívmadár is lakott. Különleges hely ez, mert hiába ármánykodik a szél, vet óriási hullámokat a tenger, vagy jönnek medvék, akkora szájjal, hogy akár egy bálna is kényelmesen elúszkálhatna benne, itt a szerelmesek mégis minden akadályt legyőznek. Finy Petra szerző és Rofusz Kinga illusztrátor különös és költői világa ez, amellyel A szívmadár című mesekönyvben találkozhatunk.
Tovább>>Sopotnik Zoltán
Fahéjas kert
Kolibri, 2013

Egy majdnem-kertben egy csodanemes és egy csodanagypapa majdnem-meséket költöget, majdnem-meselények és egészen gyerekszerű gyerekek részvételével.
Tovább>>

Eplényi Anna, Schmidt Gertrúd:
Jártamban... kertemben
Két Egér Könyvek, 2013

Nagyon vártam ezt a könyvet, ráadásul jó sokáig utazott, és sok helyen is járt, mire végre hozzám került.  Így aztán féltve őrzött kincsem lett, előkelő helyet foglal el a polcomon, és gyakran fogom forgatni. A könyvajánló ide kattintva olvasható.
Jill Tomlinson:  
A cica, aki haza akart menni
Pagony, 2013

Ma a kezembe vettem a könyvet, aminek A cica, aki haza akart menni a címe. Jim Tomlinson írta, az illusztrációkat Anna Laura Cantone készítette. Természetesen egy cicáról szól. 
Tovább>>
Agócs Írisz:
Kicsi, nagy
Pagony, 2012

Kicsi vagyok, székre állok… és úgy is kicsi vagyok. Ez alkati kérdés, sose nőttem nagyra, és egészen biztosan állíthatom, a kismadárral együtt, hogy kicsinek lenni jó. Ez a bizonyos kismadár Agócs Írisz mesekönyvében szerepel, egy kis barna folt, és van neki egy nagyon nagy barátja, egy elefánt, aki olyan nagy kék folt, hogy többnyire nem is fér el a lapon.
Tovább>>
Marianne Dubuc:
Állatkarnevál
Csimota Könyvkiadó, 2011

Milán is, meg én is megismerkedtünk Marianne Dubuc lapozójával. Ő így: meglátta. Kikapta a kezemből. Helyes irányba forgatta, vagyis az eleje került előre, az alja alulra. Majd lapozgatni kezdte. Közben elmesélte, mit lát. Aztán otthagyta, és keresett egy kisautót.
Tovább>>